Theaterproject ‘Gebroken Spiegel’ 

‘Gebroken Spiegel’ is een muziek- en theaterproject voor de hele basisschool. Het project is een samenwerking tussen theatermaker Jaap Oostra en Monique Faase. Het is bedoeld om een hele school in beweging te zetten en gezamenlijk iets op het podium te brengen.

Alle kinderen van groep 1 t/m 8 krijgen een rol in het stuk. In de week van de voorstelling is er voor alle klassen een workshop theater of muziek van een uur onder leiding van één van de vakdocenten. Hierin werken de kinderen samen aan een scène uit het verhaal. Alle workshops leiden tot de gezamenlijke voorstelling die voor publiek gespeeld wordt. Deze voorstelling is een feestelijk moment voor de hele school, waarin alle puzzelstukken bij elkaar komen! Het verhaal van de ‘Gebroken Spiegel’ is spannend en meeslepend tot het eind.

Het verhaal

Twee razende reporters komen in uw school op het spoor van raadselachtige verdwijningen. Zij weten niet dat een gebroken spiegel hier verantwoordelijk voor is. Het mysterieuze feit wil namelijk dat je in de spiegelwereld terecht komt als je in een scherf van de gebroken spiegel kijkt. Omdat de spiegel stuk is, kan je niet meer terug. Je raakt gevangen in de spiegel. De razende reporters ontdekken het geheim en gaan op zoek naar de ontbrekende scherven. Als alle scherven bij elkaar zijn, is de spiegel een geheel en kunnen alle verdwenen personen weer terug keren. Dit wordt gevierd met een groot feest!

42 Spiegel

FVS_2117

FVS_2546

FVS_2571