Workshop ‘Drumcirkel’

In deze workshop gaan we op zoek naar ritme! Het zit in iedereen en de ontdekking daarvan is even eenvoudig als magisch. Je hoeft geen muzikant te zijn om mee te doen. Het is voor iedereen toegankelijk: jong, oud, ervaren, beginnend, of gewoon voor nieuwsgierigen! Neem plaats in de cirkel en doe mee!

In een drumcirkel ontdekt je hoe je samen muziek kunt maken. Er worden geen specifieke ritmes en partijen aangeleerd, maar onder begeleiding ontstaan de eigen ritmes van de groep. Het is een natuurlijke wijze van muziek maken, die heel verfrissend werkt.

In een drumcirkel wordt op allerlei trommels en percussie-instrumenten gespeeld. Je leert muziek maken door naar je instrument te luisteren en door onderdeel te zijn van de cirkel. In het spelen krijg je vanzelf contact met de andere deelnemers. Iedereen draagt immers bij aan het geheel. Het ritme neemt je mee en daarin vind jij jouw eigen plek, temidden van de anderen. Ritme verbindt, met jezelf en met elkaar!

Er zijn voldoende trommels en andere percussie-instrumenten aanwezig. Als je wilt, breng je je eigen favoriete instrument mee!

drumcirkel crop

IMG-20130405-00511